Blogist

Blogist
Mõnikord satiiriline varjatud poolhumoristlik üllitis, mõnikord südamelt paotatud emotsionaalne lugu, mõnikord luuletused ja kirjanduslik looming, mõnikord segumasinast läbi käinud pajatus, mida ilmestavad mitmed juhuslikult pillutud lausestruktuurid, mis on seatud tekstiks esitlemaks minu mõtteid, arvamusi ja läbielamisi. Ridade vahel on nii mõndagi peidus. Head lugemist!
Tekstide loata kopeerimine, muutmine, kasutamine keelatud (sh meediaväljaannetes)! Tekstide kasutamiseks pöörduda blogi autori poole (autori e-mail: hundikoer@gmail.com) või tutvuge hinnakirjaga lehel "Autoritasude leping".

pühapäev, 5. märts 2017

Kuidas paista välja tark (teiste inimeste kulul)?

Oled peast blondiin ja selle tõttu loll? Või - oh õudust! - pole isegi juuksed blondid, oled näiteks kiilakas või midagi muud, aga ikka loll? Lihtne on jätta endast geeniuse muljet ja selleks ei pea isegi ise pingutama ja päriselt mõistust arendama hakkama! Kohe seletan, inimesed!



Esiteks, leia endale peksukott. Just nii! Õnneks on selliseid inimesi palju nagu sina, kes tahavad natuke oma enesehinnangut upitada, ja selliste jaoks on tehtud terve eetritäis toredaid saateid, lisaks ka hunnik uudiseid igasugustest inimestest. Vali välja oma lemmiksaade, vali välja oma lemmiktegelane ning hakka teda maha tegema. Soovitan valida inimese, kelle jutt tundub raskesti mõistetav sinu jaoks. Väga hea on valida ühe olulise sisetunde alusel: kadedus. Kelle vastu tunned suurimat kadedust, see on väga hea peksukott sinu jaoks! Ja seepärast on vaja, et ta jutt tunduks raskesti mõistetav, et saaksid öelda, et ta on loll. See ongi ju kõige olulisem - kui ta on loll, siis tuleb järeldada, et ise oled tark. Ükskõik, kui loll või tark su peksukott tegelikult on - see pole üldse oluline...

Teiseks, kõik halb, mida sa enda kohta arvad või kardad olevat, suuna selle inimese vastu. Kui näiteks tunned, et ise ei saanud ülikooli sisse, aga su peksukott käib ülikoolis, siis kindlasti maini, et kahju on ülikoolist, sest nii loll on seal. Kui mõttes halvasti mõtlemisest rahuldust ei saa, siis otsi see inimene üles kuskilt ja kirjuta talle avalikult, et ta on väga loll. Avalikult seepärast, et siis saavad teised sinusugused sulle aplodeerida, et sa ikka nii tubli ja tark oled! Otsest põhjendust ei ole vaja, kuid kui oled jätnud midagi meelde, mida ta teeb, näiteks õpib ülikoolis, siis kirjuta talle: "sa oled nii loll, aga õpid ülikoolis." Lisa ka mõni hea stamplause ning kommentaar tee näiteks selline: "sa oled nii loll, aga õpid ülikoolis. Haridusel ja haritusel on suur vahe." Pärast seda peaksid ennast palju paremini juba tundma! See kõik on kognitiivne dissonants: kui sa ei suuda olla parem sellest, milline sa ise ihaldaksid olla, siis tuleb kritiseerida.

Ja jätka nii kuni tunned suurt rahuldust sellest. Soovitan koguaeg oma peksukotti jälgida, mida ta teeb ja ütleb, soovitan tema öeldust ka valesti aru saada, sest siis järelikult ütles ta midagi lolli, mida tark inimene kohe kindlasti kunagi ei ütle. Kirjuta tema öeldud lollid laused isegi üles ja mõtle pingsalt, kuidas ise oled nii tark ja nii kunagi ei räägi. Ignoreeri kõiki intelligentseid asju, mida su peksukott teeb või ütleb, sest neid ei tohi sinu jaoks olemas olla! Ei saa ju ometi olla, et ta on ka inimene ja tore ka veel pealekauba! Ei, ta on negatiivne ja halb ja loll!

Soovitan oma peksukotti ka kuskil taga klatšida. See annab väga suure rahulduse ja tunde, et ise oled väga tark ja tubli ja arukas ja mida kõike veel. Tee see oma igapäevaseks hobiks lausa!

Kui kohe kuidagi mitte midagi halvasti ei ole öelda enam, siis sobivad tuju ja enda enesehinnangu parandamiseks ka sellised lihtsad asjad nagu: "ta on kole, ta on loll, sest kõnnib nagu loll. Ta on täiega kole, ükski mees teda ei taha. Ta on lits." Variante on palju. Kuna arvatavasti on sul halvastiütlemise kohapealt rikas sõnavara, siis pane julgelt kõik mängu!

Muidugi ühest peksukotist tavaliselt ei piisa. Võta neid ikka mitu! Tavaliselt televusser su elutoas, mis pidevalt mängib, on hunnikute kaupa inimesi täis, kelle vastu su sisetunne tunneb suurt raevu ja kadedust. Milline õnn! Nimeta kõiki lollideks blondiinideks, sest see näitab sind targemana. Nimeta kõiki koledateks, sest see teeb sind ilusamaks. Nimeta kõiki litsideks, sest see teeb sind vooruslikuks õieks. Nimeta kõiki kõikide halbade sõnadega, mida tead, sest see muudab sind ääretult targaks ja ägedaks inimeseks! Juhuu!

Kõige suurema rahulduse annab sittuva koera situatsiooni tekitamine: mine oma peksukoti mõnele veebisaidile, kirjuta avalikult ja pikalt mõeldud hea põhjendusega jutt, kuidas ta on väga rumal inimene. Oma kommentaari sobivad hästi ka laused, mis sind kaudselt ülistavad, näiteks "ma ei taha õelana kõlada." ning "tark inimene nii ei teeks" ja "vaata, milline sa oled." Kui su peksukott midagi vastab, vasta tavaline stamplause, et "ma teadsin, et nii vastad, sest tunnen sinusuguseid." ning kirjuta kindlasti ka: "rohkem ma enam siia ei kirjuta." Sellega tegid nii nagu koer: situd avalikku kohta uhkelt, lased kellelgi sitahunnikusse astuda ning ise jooksed saba liputades minema. Mõnna! Head näited selle jaoks oleks: solvad oma peksukoti eluteed, vihjad sellele, et su peksukott reageeris sulle, kindlasti mainid jällegi ära, kuidas su peksukott on sinust rumalam, sest ei oska analüüsida nii hästi ja targalt nagu sina. Ja nii teed sittuva koera situatsiooni, olles ise armas kutsu, kes maailma peale pasandab.

Mida ma kindlasti teha ei soovita, on järgnev! Kõik positiivsed ja head omadused, mis su vihatud inimestes olemas on, ära kindlasti neid ülista! Selle asemel, et inimest vaadata ja rõõmu tunda, et ta sinu jaoks figureerib või talt midagi õppida, on BIG NO! Inimeste üle rõõmu tundmine pole sinu jaoks! Inimesele kaasa elamine pole sinu jaoks! Inimesele head soovimine pole ka sinu jaoks! Ära ole positiivne ja hea! Sina ei pea olema inimene, kes maailma üritab natukenegi paremaks muuta. Sina ei pea olema selline, kes iseennast paremini paneb tundma teistele midagi hästi öeldes. Sest selline teguviis tekitab sinus kuidagi imeliku võõra hea ja sooja tunde, mis pole ju sinu jaoks! Nope! Ole parem kade edasi ja paista tark teisi maha tehes.

Head targana paistmist ning uhke olemist selle üle, et said kellestki parem olla! Lahe!

Viinamarjad on hapud küll.

PS! Seepärast mina nii loll olengi, et ma ei tee ülevalolevaid soovitusi. :(



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar